Υπογραφή δανειακής σύμβασης ΔΕΗ – ΕΤΕπ

Αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
18:42
18/01/2019
Υπογραφή δανειακής σύμβασης ΔΕΗ – ΕΤΕπ
2
loading

Το δίκτυο διανομής είναι ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ και ο σημαντικότερος παράγοντας στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής δανειακής σύμβασης ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΕΤΕπ είναι αρωγός σε δύσκολες στιγμές όπως η συγκεκριμένη και θα είναι και στο μέλλον σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της επιχείρησης καθώς ήταν και είναι ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός συνέταιρος της ΔΕΗ. Τόνισε ακόμη ότι οι αλλαγές στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας θα βρουν τη ΔΕΗ και πάλι πρωταγωνιστή, όχι ως μονοπώλιο αλλά ως αναντικατάστατο παράγοντα για την αγορά και για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Ο διευθυντής χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο της ΕΤΕπ, Ιωάννης Καλτσάς τόνισε ότι η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα επιβεβαιώνει την μακροχρόνια φιλία της τράπεζας με τη ΔΕΗ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές αλλά και ότι η ΔΕΗ έχει μπροστά τις πολύ καλύτερες στιγμές σε σχέση με αυτές που πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια. Σημείωσε ότι ο όμιλος της ΕΤΕπ στηρίζει συνολικά τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδος χρηματοδοτώντας μία σειρά επενδύσεων στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό αλλά και, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασυνδέσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να παίξει καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Δουλεύουμε, πρόσθεσε ο ίδιος, για να διεκδικήσει η ΔΕΗ την θέση που της ανήκει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Last 60

    Βαλε φωτοβολταϊκα στη στεγη σου και κανε συμφωνια με αλλη εταιρια , πλην της ΔΕΗ ,να δουμε αν σε αφησουν .Σου λενε μονο ΔΕΗ και χωρις αντιτιμο για το επιπλεον του συμψηφισμου .Δημοκρατικα ως συνηθως λειτουργει το καθεστως .

  2. avatar Ρε σεις θα ξεχάσουμε

    και αυτά που ξέρουμε, το δίκτυο διανομης της ΔΕΗ δεν το έχετε μεταβιβασεί σε άλλη ανεξάρτητη εταιρεία, και την ΔΕΗ την έχετε κάνει ένα απλό πάροχο ενέργειας, πάλι τη ΔΕΗ εμπλέκεται στις λαμογιές σας, δηλαδή έλεος, μεχρι πότε θα θα σας πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει