Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να συνομιλήσουν για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν τα 17 μέλη της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές σήμερα.

Η συνάντηση της 25ης Σεπτεμβρίου με τη Μέρκελ αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο των προσπαθειών του προέδρου της ΕΚΤ να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Γερμανίας σχετικά με τα σχέδιά του να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Εκτός από τη γερμανίδα καγκελάριο, ο Ντράγκι αναμένεται την Τρίτη να εκφωνήσει ομιλία στη Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας στο Βερολίνο, όπου θα μιλήσει και η Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ έχει ήδη δώσει μια σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο των προσπαθειών του να καθησυχάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν στη χώρα για το νέο πρόγραμμα.

Ο ίδιος έχει προσφερθεί να μιλήσει και στο γερμανικό κοινοβούλιο, όμως τελικά θα απευθυνθεί μόνο σε μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τον προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά θέματα.