Το Βερολίνο, και όχι οι Βρυξέλλες, θα αποφασίσει για το μέλλον της ευρωζώνης που παραπαίει δεδομένου ότι η οικονομική δύναμη της Γερμανίας και το καθεστώς του βασικού χρηματοδότη της δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση.

Οπότε, όπως μεταδίδει το Reuters, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γερμανία δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως για το αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ούτε αν η Ισπανία θα ζητήσει τελικά διάσωση από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, αλλά η βασική πηγή ανησυχίας είναι η Κίνα και το αν θα χάσει την όρεξή της για τα μηχανήματα και τα γερμανικά αυτοκίνητα…

Στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας κυριαρχεί η Άγκελα Μέρκελ, η οποία ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές δεν κυριαρχεί μόνο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, αλλά μοιάζει ανίκητη!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, όπως άλλωστε συνηθίζεται στη Γερμανία.

Η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, βάσει της κατάταξης του Forbes, κυβερνάει από το 2005 και παρότι δέχεται κριτική από το εξωτερικό για τους χειρισμούς της στην ευρωπαϊκή κρίση, έχει καλή αίσθηση του τι θέλει ο μέσος Γερμανός.