Σαλβίνι: Ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

«Το ευρώ ήταν είναι και θα παραμείνει ένα λανθασμένο νόμισμα»


ΚΟΣΜΟΣ
22:13
13/03/2018
Σαλβίνι: Ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ
3
loading

Στις κύριες προτεραιότητες του προγράμματος της Λέγκα αναφέρθηκε ο γραμματέας της, ο Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι είναι ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το Ευρώ», είπε ο Σαλβίνι προσθέτοντας όμως ότι, αν χρειαστεί, θεωρεί ότι η χώρα και η κυβέρνησή του «θα πρέπει να αγνοήσουν το ποσοστό του 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ».

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα, πάντως, η Λέγκα είναι της άποψης ότι «ήταν είναι και θα παραμείνει ένα λανθασμένο νόμισμα» ενώ κάνει γνωστό ότι «οι ειδήμονές της εργάζονται και για ένα σχέδιο Β, στην περίπτωση που από την Ευρώπη φτάσουν μόνον αρνητικές απαντήσεις».

Παράλληλα ο Ματέο Σαλβίνι ευχήθηκε «η ιταλική ψήφος να προκαλέσει αλλαγές και σε άλλες χώρες» και «να τελειώσει, με τις Ευρωεκλογές του 2019, η συνεργασία βασισμένη σε κοινά συμφέροντα της κεντροδεξιάς με τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη».

Ο γραμματέας της Λέγκα, τέλος, απέρριψε κάθε ενδεχόμενη κυβερνητικής συνεργασία με την κεντροαριστερά, ενώ άφησε περισσότερα περιθώρια για τυχόν έναρξη διαλόγου με τα Πέντε Αστέρια.

Πρέπει να υπογραμμισθεί, πάντως, ότι η Λέγκα του Σαλβίνι είναι σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ότι, αν τελικά η κεντροδεξιά συνθέσει κυβέρνηση, ο πρώην Καβαλιέρε έχει δεσμευτεί να μην δημιουργήσει εντάσεις με τις Βρυξέλλες και να μην αμφισβητήσει τις βάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Don calogero

  Αν εχει τα αχλάδια φύγε απο ευρω ετσι για να είσαι συνεπής Paesano! Θα μετανιώσουν πολύ που σε ψηφισαν.

 2. avatar Εεεεεεετσι

  "Σαλβίνι: Ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ"

  Απόδειξη ότι κανείς δεν είναι τόσο [...] όσο ο τσιπρέτος. Μας κόστισε 130 δις € αλλά τουλάχιστον έμαθε και αυτός....

  1. avatar giom

   Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς όποιον εχει ιδέες αποχώρησης. Την τσάκισαν, ώστε όσοι είχαν και την παραμικρή σκέψη για αποχώρηση να το ξεχάσουν. Μαζί με τον Τσίπρα έμαθαν και όλοι οι υπόλοιποι. Ας μην είχαν γινει τα δικά μας και θα έβλεπες πως θα κούναγαν τις μπαντιέρες της επανάστασης και αυτοί. Αν είχαν αφήσει οι Βρυξέλλες να εξελιχθούν τα πράγματα διαφορετικά αυτή τη στιγμη δε θα υπήρχε ΕΕ. Όσο για το ΗΒ πίσω εχει η αχλάδα την ουρά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει