«Πνίγουν» τις επιχειρήσεις οι καθυστερήσεις -λόγω γραφειοκρατίας- στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς ακόμη και απλές συναλλαγές, που θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν μέσα σε λίγη ώρα, απαιτούν ακόμη και πέντε εργάσιμες ημέρες!

Την πεποίθηση αυτή εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το ελληνικό δημόσιο, όπως είναι διαρθρωμένο, εξυπηρετεί, μόνο, τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, στην πλειονότητα τους, οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν διέξοδο από το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας στις συναλλαγές τους με το ελληνικό δημόσιο.

Κατά τον ίδιο, οι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες κωλυσιεργούν, κι αυτό, όταν οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε απαιτούν -όπως λέει- ουσιαστικότερη και εποικοδομητική εργασία από τους δημόσιους υπαλλήλους.

«Η τρόικα ζητά τη λήψη σειράς σκληρών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στις καθυστερήσεις που καταγράφονται καθημερινά στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά […] θα πρέπει να εργαστούμε όλοι, χωρίς να χάνονται άδικα ατέλειωτες εργατοώρες στα γραφεία των δημόσιων υπηρεσιών» κατέληξε.