Νέο αίτημα-σοκ κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι ζήτησαν και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που είναι έγγαμοι και έχουν παιδιά.

Όπως αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα, έπεσε στο τραπέζι ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις περικοπές μισθών και συντάξεων η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.

Από ελληνικής πλευράς έγινε αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς είναι τα οικογενειακά επιδόματα.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας, φαίνεται να πείστηκαν να αποσύρουν την πρόταση τους αλλά μόνο για το σκέλος που αφορά το επίδομα τέκνων.

Αντίθετα φαίνεται να έχουν βάλει στο στόχαστρο το επίδομα γάμου. Το ίδιο κορυφαία στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, μετά τη σύσκεψη με τη τρόικα τόνιζε ότι «τώρα η διαπραγμάτευση πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου η τελική συμφωνία θα εξετασθεί γραμμή προς γραμμή».

Σημειώνεται ότι οι τρόικα επιμένει και για την κατάργηση της μετενέργειας. Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου προσέρχεται η τρόικα προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο.