Εγκρίθηκε υπό όρους η συγχώνευση Alpha – Eurobank

Μετά από απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
19:29
23/01/2012
Εγκρίθηκε υπό όρους η συγχώνευση Alpha - Eurobank
loading

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίνει υπό όρους την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των Alpha Bank - Eurobank.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε σήμερα και με την υπ' αριθ. 534/VI/2012 ομόφωνη απόφασή της έκανε δεκτό, υπό όρους, το αίτημα συγχώνευσης των Alpha Bank και Eurobank, κρίνοντας ότι δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της συμπράξεως αυτής να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό.

Για τις επιμέρους αγορές αποδοχής καρτών και πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), για τις οποίες είχαν εκφρασθεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμούς αποδέχθηκε τις κατωτέρω δεσμεύσεις που πρότειναν τα μέρη και έκρινε ότι με αυτές διασφαλίζονται οι συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού.

Ειδικότερα:

1. Για την αγορά αποδοχής καρτών, τα μέρη δεν θα προβούν σε μη διακριτική πρόσβαση/μεταχείριση στην Cardlink (στην οποία και οι δύο εταιρείες είναι μέτοχοι) τρίτων εκκαθαριστριών τραπεζών, έτσι η πρόσβαση στην υπηρεσία δικτύου, οι εκπτώσεις για την εισφορά POS και η τιμολογιακή πολιτική θα γίνεται επί ίσοις όροις για όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι μέτοχοι της Cardlink. Αναφορικά με τις υπηρεσίες επεξεργασίας, τα μέρη θα εξακολουθήσουν να παρέχουν την ευχέρεια στα πιστωτικά ιδρύματα που συμβάλλονται με την ανωτέρω εταιρία και θα επιλέγουν όποιον πάροχο υπηρεσιών επεξεργασίας επιθυμούν. Δεσμεύτηκαν επίσης, ότι για διάστημα δύο ετών από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ενημερώνουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους προσφερόμενους όρους στους εκάστοτε πελάτες της Cardlink.

2. Για την αγορά πρακτορείας επιχειρηματικών δεσμεύσεων (factoring) τα μέρη θα αντικαταστήσουν τον 26ο όρο της σύμβασης πρακτορείας της Alpha Bank κατά τρόπο ώστε να αποσαφηνίζεται ότι η δέσμευση του προμηθευτή περιορίζεται σε εκείνες και μόνο τις απαιτήσεις που αποτελούν αντικείμενο της εκάστοτε σύμβασης πρακτορείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει