Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πολυεθνική μεταφέρει την παραγωγή της στην Ελλάδα

Το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κόρινθο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
9:23
13/07/2017
Πολυεθνική μεταφέρει την παραγωγή της στην Ελλάδα
8
loading

Στο εργοστάσιο που διαθέτει ο πολυεθνικός όμιλος στην Κόρινθο θα συναρμολογούνται δύο μοντέλα «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, που σήμερα παράγονται στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ηLandis+Gyr.

Η εταιρεία έχει αρχίσει τη μεταφορά παραγωγής δύο ακόμα μοντέλων «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της Κορίνθου, αυτή τη φορά από μονάδα της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στο τέλος του Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ήδη κατασκευάζονται οι νέες γραμμές παραγωγής στην Κόρινθο για τη νέα γκάμα «έξυπνων» μετρητών, οι οποίοι πωλούνται ήδη σε Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Πολωνία, Κροατία, Βοσνία, Φινλανδία και Σλοβενία, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ηλεκτρικές εταιρείες πολλών άλλων χωρών.

Η νέα δραστηριότητα της Landis+Gyr Ελλάδος θα προσθέσει στο υπάρχον δυναμικό της εταιρείας 40 θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν και μεγάλο ποσοστό εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού, για το οποίο οι διαδικασίες πρόσληψης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Κόρινθο παραγωγής από το εργοστάσιο της Landis+Gyr στη Γαλλία, ενώ το 2016 είχε μεταφερθεί εξ ολοκλήρου και η παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Zug της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Η Landis+Gyr είναι «παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Προσφέροντας το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών για τις πολύπλοκες προκλήσεις στην αγορά μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας, η εταιρία παραδίδει ολοκληρωμένες λύσεις για την εδραίωση πιο έξυπνων δικτύων, όπως η έξυπνη μέτρηση, οι αισθητήρες δικτύων διανομής και τα εργαλεία αυτοματοποίησης, ο έλεγχος φορτίου, η επεξεργασία δεδομένων και η αποθήκευση ενέργειας».

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η απασχολεί 5.700 εργαζόμενους.

Η θυγατρική της στην Ελλάδα, η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» μετρητών. Το εργοστάσιο της απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 75 χώρες παγκοσμίως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Γιάννης nik

  Για σένα που θέλεις να αποτρέψεις την λειτουργία του εργοστασίου, Ανεγκέφαλοι κομουνιστές , κοντά μυαλά έχετε!!!!

 2. avatar κωστας πατριαρχόπουλος

  Δεν γνωρίζω Ελληνική λέξη "ετησιοποιημένος" μάλλον θα προέρχεται απο την Αγγλική annualized που χρησιμοποιείται για να ανάγουμε μια μικρότερη χρονική περίοδο σε ετήσια (annualized interest).Στη προκειμένη περίπτωση όμως οι πωλήσεις της εταιρείας είναι ετήσιες.

  1. avatar Geralt Of Rivia

   Κι όμως....ετησιοποιημένες πρέπει να λέγονται οι πωλήσεις που προκύπτουν από αναγωγή είτε μεγαλύτερης είτε μικρότερης χρονικής περιόδου του έτους, για να ξεχωρίζουν από τις...."ετήσιες" που αναφέρονται στις πραγματικές πωλήσεις του έτους.

 3. avatar παρατηρητής ολ

  Αχ ρε ρωμιέ οπαδέ και αλλαζόνα
  Αναφέρομαι στον "εμπρός σύντροφοι"

 4. avatar Καλή είδηση.

  Πάντα τέτοια...

 5. avatar Εμπρός συντρόφοι

  ολοι οι γνήσιοι αριστεροί κομουνιστές να κινητοποιηθούμε να αποτρέψουμε την λειτουργία αυτού του καπιταλιστικού βδελύγματος, που θέλει να ρουφήξει με το καλαμάκι το αίμα του εργάτη.

  1. avatar Γενικός Διακόπτης

   ηρθαν στην ελλαδα γιατι αναμενουν να παρουν ή εχουν ηδη παρει εργολαβια προμηθεια για την αντικατασταση των μετρητων ηλ. ενεργειας. οταν ολοκληρωθει το εργο θα φυγουν για αλλες χωρες, οπως φευγουν απο την ευρωπη για να ερθουν σε μας τωρα. ειτε ειναι σε 5 έιτε σε 10 χρονια. το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα συντροφε κοιτα μονο το κερδος

 6. avatar dk.

  Πολλοί παραπάνω χάνουν δουλειά, κάθε μέρα, και δεν θα τους προσλάβει πια κανίς, λόγο της ηλικίας τους "άνω των 40..."

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει