Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα και αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στον τουρισμό φέτος, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Μετά από υποχώρηση 10% φέτος λόγω της παγκόσμιας κρίσης, τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να υποχωρήσουν 7-9%, δήλωσε ο Γιώργος Νικητιάδης στο Reuters.

Οι επανειλημμένες απεργίες και τα συλλαλητήρια που συχνά καταλήγουν σε βίαια επεισόδια έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να στρέφονται σε άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Κροατία.

«Χωρίς αυτά τα γεγονότα, ο τουρισμός σίγουρα θα τα κατάφερνε φέτος. Τα έσοδα θα ήταν τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα», είπε ο Νικητιάδης στη συνέντευξη, διαλύοντας κάθε ελπίδα για ανάκαμψη του κλάδου.

Αν και τα ξενοδοχεία έχουν σε γενικές γραμμές μειώσει τις τιμές, οι αφίξεις τουριστών από την Βρετανία και την Γερμανία, τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας, συνεχίζουν να υποχωρούν. Συνολικά οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να υποχωρήσουν 3-4% φέτος, είπε ο Νικητιάδης.