Υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης στη γερμανική επιχειρηματικότητα τον Ιούλιο, εν μέσω κλίματος οικονομικής αβεβαιότητας, αναμένεται ότι θα δείξουν τα στοιχεία έρευνας που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα στο Μόναχο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo, που εδρεύει στο Μόναχο, θα δείξουν πως ο δείκτης εμπιστοσύνης στην επιχειρηματικότητα θα υποχωρήσει στις 101,5 μονάδες αυτόν τον μήνα, έχοντας φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίες διετίας- τις 101,8 μονάδες, τον Ιούνιο.

Όμως οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, οι συζητήσεις για τον κίνδυνο διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, έχουν αλλάξει το κλίμα στους επενδυτικούς κύκλους. Κι αυτό παρόλο που υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία βγαίνει αλώβητη από την κρίση χρέους που έχει πλήξει το Ευρώ και απείλησε με εκτροχιασμό τη διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης διεθνώς.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης στη γερμανική επιχειρηματικότητα βασίζεται σε έρευνα που διεξάγει το ινστιτούτο Ifo με τη συμμετοχή 7.000 υψηλόβαθμων στελεχών εταιριών και θεωρείται ένας από τους δείκτες-κλειδιά στην Ευρώπη.