Παρά το νέο πακέτο διάσωσης, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει ακόμα υψηλό ρίσκο ότι η Ελλάδα τελικά θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ. «Το βασικό σενάριο παραμένει ότι η Ελλάδα τελικά θα βγει από την ευρωζώνη», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNBC.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz και πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνεπικεφαλής επενδύσεων της Pimco, μακροπρόθεσμα θα είναι «πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που πέρασε από την ελληνική Βουλή. «Η Ελλάδα δεν έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος, επομένως η εφαρμογή αναμένεται να είναι δύσκολη. Η χρηματοδότηση είναι πολύ προκλητική. Δεν θα είναι εύκολο να επανεκκινηθεί η οικονομία», σημείωσε. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, θα είναι δαπανηρό να αναδιαρθρωθεί και να ανακεφαλαιοποιηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Το ΔΝΤ έχει βρεθεί υπό τεράστια πίεση για μα κάνει πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνει, το οποίο είναι να δανείζει σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ελ Εριάν.