Σε αύξηση πέρασε η ελληνική ασφαλιστική αγορά από το Μάρτιο έως και το Μάιο του 2015 , σύμφωνα με τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο με αρνητικό πρόσημο στην εξέλιξη της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων λόγω της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση αυτή, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το α΄ πεντάμηνο του έτους, ήταν 1,7% και οφειλόταν στις Ασφαλίσεις Ζωής (+18,2%), συγκεκριμένα δε στα ασφαλιστικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις (τύπου unit linked). Οι Γενικές Ασφαλίσεις συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, που ξεκίνησε το 2010, και έκλεισαν με -11% το πεντάμηνο.

Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ένωσης ασφαλιστικών Εταιρείων Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με αφορμή τη χθεσινή δημοσιοποίηση της σχετικής επικαιροποιημένης μελέτης της ένωσης. Στη συνέχεια σχολίασε ότι «η πρόσφατη εφαρμογή των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων (capital controls) θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην προώθηση των προγραμμάτων τύπου unit linked, και όχι μόνο, που συνέβαλαν θετικά στην εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων» και συμπλήρωσε ο ίδιος ότι «η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα δε μπορεί να λειτουργήσει με κλειστά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γι’ αυτό και η εξεύρεση άμεσης λύσης είναι επιτακτική ανάγκη».

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.