Με τον «επιθετικό καρκίνο» παρομοίωσε την κρίση στις μικρομεσαίες
επιχειρήσεις ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ. «Κάνει συνεχώς
μετάσταση», πρόσθεσε μιλώντας για λουκέτα που μπαίνουν το ένα μετά το
άλλο.

Η μείωση του τζίρου ξεπερνά το 40% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως εκτίμησε ο κ. Σκορίνης, ενώ στα πολυκαταστήματα φτάνει το 20%.

Για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες ο κ. Σκορίνης είπε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αγκαλιάζουν τα προγράμματα στήριξης και πως ακόμα και τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ δεν προχώρησαν. «Το 1ο το πήραν αυτοί που δεν είχαν πρόβλημα και το 2ο δεν το αγκαλιάζουν οι τράπεζες γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για το Σχέδιο Δράσης 2010-2013 ο κ. Σκορίνης είπε πως προβλέπει στοχευμένες δράσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αποκλεισμένες από χρηματοδοτικά εργαλεία. «Χρειάζονται χρήμα και δεν μπορούν να το αντλήσουν», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «τώρα πρέπει να δράσει η ελληνική οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν άμεσα να κινήσουν την ατμομηχανή». Εξέφρασε πάντως φόβους πως «για άλλη μια φορά πολλά χρήματα θα πάνε στο κενό».

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιχείρησε να δώσει ψυχολογική στήριξη, σχολίασε ο κ. Σκορίνης προειδοποιώντας για «απόλυτη ύφεση» εάν χαθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός.