Το «συμβόλαιο» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  Λούκα Κατσέλη και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου περιλαμβάνει δράσεις σε τρεις βασικούς άξονες, που είναι:

-ενίσχυση της καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας (απλοποίηση ρυθμιστικού περιβάλλοντος, πάταξη γραφειοκρατίας, πρόσβαση των μικρομεσαίων στις κρατικές προμήθειες, κλπ.),

-ενίσχυση της εξωστρέφειας (υποστήριξη εξαγωγών, κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.)

-ενίσχυση της ρευστότητας (νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, βελτίωση της πρόσβασης σε εγγυήσεις και κεφάλαια, ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΜΜΕ, κλπ.).

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, υπάρχουν προβλήματα αλλά η ροή των χρηματοδοτήσεων θα ομαλοποιηθεί. Δήλωσε ότι είναι σε καθημερινή συνεργασία με τις τράπεζες για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Κομισιόν που χαρακτήρισε αντικοινοτικό το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα έχει επιπτώσεις, καθώς η σημερινή κυβέρνηση γνώριζε εξ αρχής ότι οι δράσεις αυτές δεν ήταν συμβατές με τον σχετικό Κανονισμό και κάλυψε τη δαπάνη από εθνικούς πόρους.