Η ΕΘΕΛ χρωστάει 500 χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία γαλακτοκομικών, επειδή οι εργαζόμενοι λαμβάνουν καθημερινά μισό λίτρο γάλα…

Ο ΟΑΣΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα δανεισμού και ενώ ζήτησε 300 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε μόλις τα 25 εκατ.

Αποτελεί μονόδρομο η χρηματοδότησή τους από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Ο ΟΣΕ μάλιστα κατάφερε και πήρε 125 εκατ. από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Σε συνέντευξή του στο newsbeast, ο Κώστας Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με στοιχεία των ισολογισμών, ο ΟΑΣΑ, η ΕΘΕΛ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΑΜΕΛ και το ΤΡΑΜ εμφάνισαν το 2009 ελλείμματα ύψους 580 εκατ. ευρώ.

Με το δανεισμό να είναι ανύπαρκτος, οι συγκοινωνιακοί φορείς, μέσα στο πρώτο 5μηνο, έχουν απορροφήσει το 67% των συνολικών πιστώσεων που τους αναλογούν για το 2010. Αυτό σημαίνει ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες του χρόνου θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να προσθέσει κάτι σε αυτό το ποσό, αλλά και η τρόικα δε θα το επιτρέψει. Άρα οι ΔΕΚΟ θα πρέπει να δουν τα του οίκους τους και να βρουν τρόπους έτσι ώστε να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν.

Για το πέρασμα των ΔΕΚΟ σε ιδιώτες τόνισε ότι «δεν ξέρω εάν θα είναι άμεσες οι διαδικασίες, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Εάν δεν μπορούν να βρουν μια μέθοδο εξυγίανσης, πολύ φοβάμαι ότι οι διαδικασίες θα γίνουν πιο άμεσες και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς. Αλλά ορισμένες φορές είναι αναγκαίο».