Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες μέσω φιλικών συγχωνεύσεων, δήλωσε στο Reuters, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει στόχο να επανέλθει στην πρόταση της προς την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (για τη δημιουργία ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου).

Ο κ.Σάλλας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μεγέθυνσης των τραπεζικών ομίλων στην χώρα μας, αλλά αυτό μπορεί να γίνει «με φιλικό τρόπο». Οποιαδήποτε εξαγορά η συγχώνευση μπορεί να γίνει μόνον μετά από προσεκτική μελέτη, χρειάζεται πολύ δουλειά και συζήτηση προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη συγχώνευση, ανέφερε ο Μιχάλης Σάλλας.

Ερωτηθείς για τα νέα stress tests, ανέφερε ότι «δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί οι όροι. Οπωσδήποτε όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τα νέα stress tests μετά τις αυξήσεις κεφαλαίων που έχουν γίνει. Σίγουρα είναι ισχυρότερο από ότι πριν από 8 μήνες».

Προέβλεψε ότι «στο τέλος Μαρτίου θα οριστικοποιηθεί η επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και ενδεχομένως μια μείωση του επιτοκίου, δηλαδή μια καλύτερη τιμολόγησή του. Ποιά ακριβώς θα είναι η λύση που θα επιλεγεί συνολικά σε επίπεδο ΕΕ και ευρωζώνης για την κρίση χρέους δεν το ξέρουμε. Το να μην υπάρξει ή να μη διαφανεί όμως καμία λύση το αποκλείω».