Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προκύπτουν από τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις μαθητών από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν σε δύο πανελλαδικές μαθητικές εμπορικές εκθέσεις «Trade Fair 2011», τις οποίες διοργανώνει το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece.

Στο «Trade Fair 2011» παρουσιάζονται επιχειρηματικές ιδέες μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», ένα από τα πολλά προγράμματα επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων σε σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κατερίνης με τη συμμετοχή 15 μαθητικών επιχειρήσεων και την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, στο The Mall Athens, με τη συμμετοχή 35 εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων, όπου και θα βραβευθούν οι καλύτερες μαθητικές συμμετοχές με κριτήρια την παρουσίαση του προϊόντος ή της υπηρεσίας, την καινοτομία, την ποιότητα και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον.

Η νικήτρια ομάδα θα συμμετέχει στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Junior Achievement-Young Enterprise Europe Trade Fair» που θα λάβει χώρα στη Σλοβακία στις 28-30 Μαρτίου 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «Βέλτιστη Πρακτική στην Επιχειρηματική Εκπαίδευση» (Best Practice in Entrepreneurship Education).