Ώρες αγωνίας στη Νότια Εύβοια και ιδιαίτερα στα Νέα Στύρα όπου η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε σημαντικά το ευρύτερο τμήμα του νησιού, με τη βροχή να είναι καταρρακτώδης. Ήδη ένα ποτάμι το οποίο υπήρχε στην περιοχή έχει φουσκώσει, έχει πλημμυρίσει και δεκάδες σπίτια έχουν γεμίσει νερό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «προσπαθούμε με τα μηχανήματα να περιορίσουμε τα νερά του ποταμού. Έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Ακόμα έχει πλημμυρίσει και η δεύτερη παραλιακή ζώνη των Νέων Στύρων. Καταβάλλουμε προσπάθειες ενώ βρέχει καταρρακτωδώς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ήδη στην περιοχή μετακινούνται και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να βοηθήσουν.

Ο δήμαρχος Καρύστου έκανε, μάλιστα, έκκληση μέσω του evima.gr στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, για την προληπτική απομάκρυνση ή τον απεγκλωβισμό και τη φιλοξενία πληγέντων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, έχει ήδη ενεργοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, που βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Παρακαλώ όλοι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Μεγάλη καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Posted by Εvima.gr on Saturday, October 9, 2021

Ποτάμια οι δρόμοι στα Νέα Στύρα – Πλημμύρισαν σπίτια https://www.evima.gr/politiki/kakokairia-ballos-raviolos-sto-evima-gr-plimmyrisan-oi-dromoi-sta-nea-styra-na-meinoun-sta-spitia-oi-polites/

Posted by Εvima.gr on Thursday, October 14, 2021