Λένε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και γι’ αυτό ο Joe φροντίζει να μην το χάνει. Μόνο που ο Joe είναι καμήλα (!) και για να πάρει το πρωινό του περνά το κεφάλι του μέσα από το παράθυρο του σπιτιού της οικογένειας Anderson-Dixon στο Staffordshire της Βρετανίας!

Άπαξ και φτάσει στο τραπέζι δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις, τρώει ψωμί, δημητριακά και φρούτα. Μόνο το τυρί δεν είναι στις επιλογές του, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Στο ίδιο τραπέζι κάθονται επίσης τα μέλη της οικογένειας Anderson-Dixon, ο 34χρονος Nathan, η σύζυγός του Charlotte και οι δυο γιοι τους, ο 3χρονος Reuben και ο 2χρονος Beau.

Με ύψος σχεδόν 1,80 η 6χρονη καμήλα δεν δυσκολεύεται και πολύ να κάνει την «παρέμβασή» του στο τραπέζι της οικογένειας.

Παρότι ο Joe ζει με άλλες τρεις θηλυκές καμήλες, είναι ο μόνος που παίρνει πρωινό με την οικογένεια, οι συγκάτοικοί του περιορίζονται σε πιο συνηθισμένες για καμήλες τροφές στο στάβλο τους.

«Την πρώτη φορά που ο Joe έβαλε το κεφάλι του από το παράθυρο, ήταν απρόσκλητος», λέει ο Nathan. «Απλά πέρασε από το παράθυρο και άρχισε να τρώει φρούτα! Σήμερα έρχεται όποτε θέλει και περιφέρεται με ανυπομονησία, μερικές φορές δεν μπορούμε να φάμε εμείς αλλά είναι σαν ένας τεράστιος λούτρινος αρκούδος και έχει γίνει μέλος της οικογένειας».

Το ζευγάρι έχει την εταιρεία «The Animal Company» που διαθέτει ζώα για εκδηλώσεις, διαφημίσεις και ταινίες.

Ο Joe είναι βέβαια το «αστέρι» αλλά η σχέση του με τον Nathan δεν ήταν πάντα τόσο αρμονική. Όταν ο 34χρονος πρωτοέφερε την καμήλα από τη Ρωσία σε μικρή ηλικία, ήταν πολύ δύσκολο να την εκπαιδεύσει να υπακούει σε εντολές.

Ο Nathan χρειάστηκε ένα χρόνο για να μάθει στον Joe τα βασικά αλλά έπρεπε και ο ίδιος να μάθει να προβλέπει τα… φτυσίματα που του έριχνε ο Joe!

Δείτε τις φωτογραφίες