Για τις βασικές πρόνοιες του σχεδίου δράσης με στόχο τη στήριξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ενημέρωσε το πρωί τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Πρώτος στόχος είναι να τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Πάρκου προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, η καταγραφή των τρεχουσών αναγκών σε προσωπικό και η κατάρτιση νέου οργανογράμματος.

Όπως, εξάλλου, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινά προσπάθεια εξασφάλισης πόρων, προκειμένου ο φορέας διαχείρισης να καταστεί οικονομικά βιώσιμος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητηθούν χορηγίες, καθώς όλες οι σοβαρές εταιρείες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους σχέδια εταιρικής ευθύνης, όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει η ανακύκλωση νερού.

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, ο οποίος κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για το σημαντικό αυτό Πάρκο, κανείς δεν συγκινείται και η Πολιτεία έχει στρέψει τα νώτα της.

«Το Πάρκο είναι ζωτικής σημασίας για την Αττική. Θα πρέπει να ντραπούμε όλοι με αυτά που συμβαίνουν. Εδώ και ένα μήνα, έχει σταματήσει η ηλεκτροδότησή του», είπε ο κ. Δημαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί να δοθεί η διαχείριση του Πάρκου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Περιφέρεια και στους δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού.