Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνονται οι προσπάθειες μιας ομάδας εθελοντών να βοηθήσουν έναν ελέφαντα να… απελευθερωθεί από ένα στενό κανάλι αποχέτευσης, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Η ελεφαντίνα έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κανάλι περίπου 1 τετραγωνικού μέτρου, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου Ugab Rest Camp στη Ναμίμπια, μη μπορώντας να απεγκλωβιστεί μόνη της.

Οι επισκέπτες και οι υπάλληλοι του καταφυγίου την εντόπισαν το επόμενο πρωί και αμέσως έστησαν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της.

Την κράτησαν δροσερή ρίχνοντάς της νερό με ένα λάστιχο.

«Το ζώο ταλαιπωρούνταν επί 11 ώρες» είπε ο Archie van der Merwe, υπεύθυνος πρακτορείου ταξιδίων στην περιοχή. «Δε μπορούσαμε απλά να στεκόμαστε και να το βλέπουμε να υποφέρει μέχρι να έρθει η βοήθεια. Της ρίχναμε νερό και χώμα και μετά πετάξαμε χώμα και πέτρες στο κανάλι, προκειμένου να βρει χώρο να πατήσει και να σηκωθεί. Όμως ήταν σε τέτοιο βάθος που δε μπορούσε να λυγίσει τα πόδια της. Η ελεφαντίνα φαινόταν να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και ότι όλοι ήταν εκεί για να τη βοηθήσουν και ποτέ δεν αγρίεψε σε κανέναν» είπε ακόμη.

Μετά από τρεις ώρες η ελεφαντίνα κατάφερε να σκαρφαλώσει και να απεγκλωβιστεί.

«Άξιζε κάθε προσπάθεια. Όσοι βοήθησαν στη διάσωσή της, στη συνέχεια ήπιαν ένα δροσιστικό ποτό, γιορτάζοντας την απελευθέρωσή της» πρόσθεσε.