Το θέμα της κακοποίησης των ζώων θα τεθεί επί τάπητος στην ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η ημερίδα έχει θέμα «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή: Προβλήματα που απορρέουν από την Εφαρμογή του Ν. 4039/2012».

Πάνω σε αυτό το θέμα θα μιλήσουν εισαγγελικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια για την Προστασία των Ζώων, επιφανείς πανεπιστημιακοί, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή εφαρμογή του Ν. 4039/2012, ασάφειες και κενά αυτού, πώς ανταποκρίνονται οι Αρχές καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζωικά είδη στη χώρα μας αλλά και στη σύγχρονη Ευρώπη.