Ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα φαράγγια στον κόσμο βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Αμερική και μαγεύει με την ομορφιά του.

Το φαράγγι της Αντιλόπης βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo, στην περιοχή Page της Αριζόνας και οι ξεχωριστές αποχρώσεις των πετρωμάτων που παίζουν με ονειρικό τρόπο με τους γεωλογικούς σχηματισμούς, παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Τα στενά, κυματιστά κενά μεταξύ των πετρωμάτων δημιουργούν ζωηρά σχέδια, καθώς το φως του ήλιου περνά μέσα τους.

Σχηματίστηκε από τη διάβρωση του εδάφους, κυρίως λόγω ξαφνικών και έντονων βροχοπτώσεων και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αλλά και φωτογράφους.

Το φαράγγι χωρίζεται σε δύο τμήματα, το Upper Antelope Canyon ή The Crack και το Lower Antelope Canyon ή The Corkscre, η πρόσβαση στο εσωτερικό των οποίων γίνεται είτε από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια ή από σκάλες.

Το νερό της βροχής ιδιαίτερα κατά την εποχή των μουσώνων τρέχει στη λεκάνη του φαραγγιού παρασύροντας την άμμο μέσα από τα στενά περάσματα.

Με το πέρασμα του χρόνου αυτή η διαδικασία προκαλεί μεγαλύτερη διάβρωση στις διόδους του φαραγγιού και εξομαλύνει τις άκρες με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργεί αυτό το σχήμα «ροής» στα βράχια.

Το φαράγγι είναι προσβάσιμο για περιηγήσεις από το 1997 και γίνεται πάντα από οδηγούς γιατί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν ξεσπάσουν ξαφνικές πλημμύρες.