Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα

Δείτε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι στην Αθήνα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
10:16
04/10/2018
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα
8
loading

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι σήμερα και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, σε μήνυμά του, τονίζει ότι «είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία στιγμή στη διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ανθρώπου για τη φροντίδα των ζώων, μία στιγμή σε μία διαρκή συμπεριφορά που καταδεικνύει την ομαλή συνύπαρξή μας.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. Ταυτόχρονα, είναι δείγμα πολιτισμού και υγείας μίας κοινωνίας η ορθή αντίληψη που έχουν οι πολίτες της για τα ζώα είτε αυτά είναι κατοικίδια είτε παραγωγικά».

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931, σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Nα αγαπήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, μας καλεί ο δήμος Αθηναίων με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους.

Ο δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το 2017, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου περισυνέλεξε 540 αδέσποτους σκύλους. Οι 394 σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ 142 βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Επίσης, περισυλλέχθηκαν 210 αδέσποτες γάτες. Οι 198 επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar μαρτης

  ποτε ειναι και η ημερα των διποδων ζωων?

  1. avatar Mike Robenus

   κάθε μέρα

 2. avatar αλιευς

  χρονια πολλα στα ψαρια!!!

 3. avatar Ερτυθιο

  Χρόνια πολλά στα κομματόσκυλα .τσυριζαιους.Ψευτοδεξιους ΝΔ.Πασοκακια [...] κτλ κτλ

 4. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Χρόνια Πολλά στους χορευτές του Συντάγματος!!!

  1. avatar πάτα το μηδέν

   αλήθεια τι πρόδωσε ο κύριος της φωτογραφίας, του Έλληνες εφοπλιστές ή τους Έλληνες βιομηχάνους ή μήπως δεν έβγαζε φωτογραφίες με τους ναζι

   1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Τους εφοπλιστές και τους βιομηχανους τους εχει στα οπα οπα.
    Μαζί με την ψήφο των ναζί έριξε την κυβέρνηση και 4 χρόνια κωλυσιεργει την δικη τους για να μην μπουν φυλακή και πανε οι ψηφοι στην ΝΔ.
    Αυτους που πρόδωσε ειναι η Ελληνες με τι να δωσει την Μακεδονία, να τους φορολογησει μεχρι θανάτου και να γεμισει την χωρα λαθριμετανάστες.

   2. avatar καλό ύπνο μεγάλε

    εάν ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ο Τσίπρας δεν δουλεύει για τους Ελληνες αλλά για αλλωνών τα συμφέροντα κοιμάσε όρθιος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει