Σε πυρετώδη προετοιμασία εκδηλώσεων βρίσκεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής για τους επόμενους μήνες με πρώτη στη σειρά τον 4ο καθαρισμό του άλσους Νυμφαίας την Τρίτη 5 Ιουνίου, που είναι και η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Για 4η συνεχή χρονιά τα ευαισθητοποιημένα οικολογικά μέλη του συλλόγου αναλαμβάνουν πρακτική δράση για τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους Νυμφαίας, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από άποψη καθαριότητας, εξαιτίας των καθημερινών επιδρομών ασυνείδητων, αλλά δείχνει παράλληλα με την συμβολική αυτή κίνηση αυτή μια στάση ζωής που αποφασίζει να κάνει την άποψη πράξη.

Ενώ τις περασμένες χρονιές ο σύλλογος διοργάνωνε την εκδήλωση πρωτίστως με τα δικά του μέλη και με πρόσκληση σε συμμετοχή και άλλων συλλόγων, φορέων και όλων των συμπολιτών, φέτος αποφασίστηκε η κίνηση αυτή να γίνει σε συνεργασία με μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο αγωγής υγείας ξαι περιβάλλοντος Γεώργιο Ιωαννίδη, στο κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι συνοδευόμενοι από μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου θα τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον καθαρίζοντας αυτόν τον ζωτικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης τους.

Η εκδήλωση για τον 4ο καθαρισμό του άλσους Νυμφαίας θα γίνει και φέτος υπό την αιγίδα της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.

Πυρετωδώς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες της 29ης Βορειοελλαδικής Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Παπίκιο όρος της οροσειράς το διήμερο 23-24 Ιουνίου.

Τα μέλη του συλλόγου πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις στο ορειβατικό καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου», όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις της συνάντησης και η κατασκήνωση των απανταχού ορειβατών που θα καταφθάσουν στην πόλη, και ολοκληρώνουν τις τελευταίες πινελιές της προετοιμασίας.