Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα μελετήσει με τα συναρμόδια υπουργεία τη δυνατότητα μετατροπής των κινητήρων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση υγραερίου.

Σε έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι «δεδομένων των πλεονεκτημάτων του υγραερίου», η συγκεκριμένη πρόταση θα μελετηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το έγγραφο του κ. Παπακωνσταντίνου διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη οι καινούργιοι δήμοι είναι μεγάλοι σε έκταση και οι συσταθείσες περιφερειακές ενότητες έχουν την έδρα τους αλλού, με αποτέλεσμα να προκύψουν μεγάλες ανάγκες τακτικών μετακινήσεων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

«Η μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, εκτίναξαν στα ύψη τις δαπάνες κίνησης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασφυκτικές καταστάσεις στα οικονομικά των νέων αυτοδιοικητικών δομών της χώρας», έχει επισημάνει ο βουλευτής της ΝΔ, προτείνοντας να νομοθετηθεί η δυνατότητα μετατροπής των κινητήρων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων διότι έτσι θα προκύψει σημαντικό οικονομικό όφελος που θα δώσει ανάσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.