Ένα μικρό αρσενικό αρκουδάκι, μόλις οκτώ μηνών, χτύπησε θανάσιμα διερχόμενος οδηγός κοντά στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής.

Από τις αρχές του έτους, έχουν θανατωθεί συνολικά τέσσερις αρκούδες από τροχαίο ατύχημα και γι’ αυτό οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αιτία των ατυχημάτων – συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου- την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου καθώς και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, στην περιοχή είχε εμφανιστεί τους δύο τελευταίους μήνες αρκούδας με δύο μικρά αρκουδάκια και εικάζεται ότι το ένα από αυτά, ήταν αυτό που βρέθηκε νεκρό μετά το τροχαίο.

Όπως λένε μάλιστα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι αρκούδες προκειμένου να τραφούν κατά τους θερινούς μήνες, πλησιάζουν καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές, στις οποίες για να φτάσουν, διασχίζουν αυτοκινητόδρομους που λόγω της απουσίας περίφραξης, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Και γι’ αυτό ζητούν η Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.