Τη δημοσιοποίηση μέσα στην εβδομάδα του τελικού Σχεδίου Νόμου, τόσο για τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων στη χώρα, όσο και για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλες εταιρείες ερευνών και εξορύξεων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, 12 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέα Κίου στην Αργολίδα.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, σειρά πρωτοβουλιών για την πλήρη και αειφόρο αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας.

Στη συγκέντρωση που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες και σημείωσε πρωτοφανή μαζικότητα και συμμετοχή, δόθηκε η δυνατότητα μέσα από τις πολλές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, να αναδειχθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα στους τομείς της εθνικής οικονομίας, της διεθνούς της αξιοπιστίας, καθώς και των δράσεων στήριξης των κοινωνικών και παραγωγικών δομών της κοινωνίας.

Επιπλέον, εκτενής αναφορά έγινε στον απολογισμό των δράσεων του Υφυπουργού για την Αργολίδα, ιδιαίτερα σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, πολεοδομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης και κοινωνικών δράσεων.

Σε ότι αφορά στα θέματα της ενέργειας, ο υφυπουργός εκτός από τον Φορέα Υδρογονανθράκων και τον Ορυκτό Πλούτο, ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης:

§ στους διεθνείς αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που υποστηρίζει η χώρα,

§ στην εξοικονόμηση ενέργειας ως του μεγαλύτερου ανεκμετάλλευτου και ανεξάντλητου ενεργειακού κοιτάσματος της χώρας,

§ στα νέα φθηνότερα τιμολόγια της ΔΕΗ, με τα οποία θα υπάρχει εξοικονόμηση άνω των 140 εκατ. € για το 2011 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας,

§ στην προωθούμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο και

§ στην ιδιαίτερη μέριμνα που προβλέπεται για τους καταναλωτές και την προστασία τους, κ.ά.