Παρά το πλούσιο λεξιλόγιο, επικοινωνούμε με τα ζώα μας με άλλους τρόπους. Μερικές φορές, καλύτερα και από ό,τι με τους ανθρώπους – φίλους μας…

Σχεδόν 3 στους 4 (το 74%) από όσους ιδιοκτήτες σκύλων συμμετείχαν σε αμερικάνικη έρευνα ανέφεραν ότι η γλώσσα του σώματος των σκύλων τους και οι εκφράσεις του προσώπου του, τους επιτρέπουν να ξέρουν πως νιώθουν τα ζώα τους ενώ το 70% πιστεύει ότι έχουν την ίδια έκφραση με το σκύλο τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Επίσης, το 49% όσων έχουν κουτάβια πιστεύουν ότι ξέρουν ακριβώς τι σκέφτεται ο σκύλος τους και περισσότεροι από το 1/3 (34%) λένε ότι είχαν ολόκληρη συζήτηση με το σκύλο τους, χωρίς να πουν λέξη αλλά μόνο με χειρονομίες και νεύματα.

Το 90% των ιδιοκτητών-γονιών σκύλων λένε ότι έχουν υπάρξει στιγμές που ο σκύλος τους τους ανακούφισε από τα προβλήματά τους.

Σε σύγκριση με άλλα ζώα, ο σκύλος έχει την καλύτερη ικανότητα να διαβάζει το ανθρώπινο σώμα και τις διαθέσεις μας. Τα σκυλιά λαμβάνουν πληροφορίες από τις χειρονομίες μας και καταλαβαίνουν τις ματιές μας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με το πέρασμα των αιώνων υπάρχει πια συγκεκριμένη ικανότητα των σκύλων να διαβάζουν τις κοινωνικές αντιδράσεις των ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι ο δεσμός τους με το σκύλο τους είναι πιο δυνατός από ό,τι με τους ανθρώπους. Τα 2/3 (62%) πιστεύουν ότι τα σκυλιά τους εξαρτώνται περισσότερο από αυτούς από ό,τι οι φίλοι τους και 67% ομολογούν ότι όταν λείπουν από το σπίτι, νιώθουν ενοχές που αφήνουν μόνο το σκύλο.

Τέλος, τα σκυλιά φαίνεται ότι είναι η καλύτερη παρέα που προτιμά κάποιος μετά από μια κουραστική μέρα. Σχεδόν το 72% προτιμά να πάει βόλτα με το σκύλο του παρά με έναν φίλο…

Πηγή: adespoto.gr