Είναι μικρή ηρωίδα. Η Ασπρούλα, όπως την ονόμασε ο Ηλίας Παπαδογιάννης που τη φροντίζει εδώ και χρόνια, ζει στον σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού και κατάφερε να επιζήσει από δύο κακοκαιρίες. Στον Ιανό είδε τον σκυλάκο που ήταν μαζί της να πεθαίνει ακριβώς δίπλα της ενώ στην κακοκαιρία Daniel παραλίγο να πνιγεί από τις λάσπες.

Δομοκός, Αποστολή Newsbeast

«Είναι πολύ τυχερή» λέει στο Newsbeast ο Ηλίας Παπαδογιάννης την ώρα που η Ασπρούλα χοροπηδάει χαρούμενη και μπλέκεται στα πόδια του.

Ο Ηλίας Παπαδογιάννης με την Ασπρούλα

«Στον Ιανό, που η περιοχή είχε επίσης πρόβλημα άλλα όχι τόσο σοβαρά όσο τώρα, η Ασπρούλα έμεινε κλεισμένη στο γεμάτο νερά υπόγειο. Κατά λάθος έκλεισα την πόρτα μην ξέροντας πως ήταν μέσα μαζί με ακόμη έναν σκύλο της περιοχής που επίσης φρόντιζα επί χρόνια» αναφέρει.

«Ανοίγοντας την πόρτα αντίκρισα την Ασπρούλα να επιπλέει και να κολυμπάει στα νερά»

«Την άλλη ημέρα και αφού κόπασε η νεροποντή και ήρθα να δω τι γίνεται το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο. Ανοίγοντας την πόρτα μέσα στο νερό ήταν Ασπρούλα ζωντανή. Επέπλεε και κολυμπούσε αλλά ένας άλλος σκυλάκος που ήταν δίπλα της δεν ζούσε, ήταν νεκρός» επισημαίνει ο κ. Παπαδογιάννης.

«Πήρα το σκυλάκο που είχε πεθάνει και πήγα και τον έθαψα. Αυτές είναι κακές εμπειρίες.

«Δεν ήμουν στο Δομοκό σε αυτή την κακοκαιρία, ήρθα το Σάββατο (9/9) και όταν είδα τα πάντα βουτηγμένα στις λάσπες δεν πίστευα στα μάτια μου. Στην πόρτα του σπιτιού με περίμενε η Ασπρούλα, που μόνο ασπρούλα δεν ήταν… ήταν καφέ. Την πήρα και την έκανα αμέσως μπάνιο» μας λέει.

O Ηλίας Παπαδογιάννης έξω από το σπίτι του στο Δοκομό που βούλιαξε στη λάσπη

«Ήταν μαζί με τα παιδιά της και φάνηκε να χάρηκε πολύ με το που με είδε. Τα κατάφερε για ακόμη μία φορά και χαίρομαι πολύ» τονίζει ο Ηλίας Παπαδογιάννης φανερά συγκινημένος.

«Κάθε φορά που έρχομαι δεν προλαβαίνω να κατέβω από το αυτοκίνητο και πηδάει στην πόρτα δίπλα μου» σημειώνει κλείνοντας.

Δείτε τα όσα είπε στο Newsbeast ο Ηλίας Παπαδογιάννης