Μία παράσταση… σκέτη γλύκα περιμένει τα παιδιά  κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο Φούρνος. Η νέα παράσταση της Ελεάννας Σαντοριναίου – δημιουργού του περίφημου «Μήλα, ζάχαρη, κανέλα» που παίζεται φέτος για 11η χρονιά στη σκηνή του Φούρνου – μας ταξιδεύει για 2η χρονιά στη Συννεφούπολη, εκεί όπου ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών, αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος.

Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και  να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο…

Η Ελεάννα Σαντοριναίου διασκευάζει για το θέατρο το ομώνυμο παραμύθι της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, φτιάχνοντας μία παράσταση χάρμα οφθαλμών, γεμάτη χιούμορ και μουσική, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3,5 έως 7 ετών.

Στόχος της παράστασης είναι, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, να μυήσει τα παιδιά στην αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο προτρέποντας τους μικρούς θεατές να εκφράζουν αυτό που αισθάνονται, να αγαπάνε τους φίλους τους και να βοηθάνε τους γύρω τους. Μηνύματα που έχουμε ανάγκη ειδικά στην εποχή μας που οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και περισσότερο μόνοι.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι μικροί θεατές συμμετέχουν και μιλάνε στους ήρωες, ενώ παρακολουθούν με πολλή αγωνία. Το ίδιο καλά όμως περνάνε και οι γονείς, που γελάνε με την καρδιά τους με τις περιπέτειες του Ρένου και της παρέας του. Όταν η παράσταση τελειώνει τα παιδιά μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με τους αγαπημένους τους ήρωες, ενώ τους περιμένει και μία… γλυκιά έκπληξη!

Το μεγάλο ατού ωστόσο της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν τέσσερις εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί (Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού, Γιώργος Τζαβάρας), είναι η μουσική δια χειρός Χρήστου Θηβαίου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και συνθέτης δούλεψε παρέα με τους ηθοποιούς στις πρόβες και χάρισε στην παράσταση μία σειρά από υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που βοηθούν να μεταφερθεί αυτή η ζεστασιά που σου δίνει και το βιβλίο.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το έργο μιλάει για την αγάπη και το πόσο σπουδαίο είναι να τη χαρίζεις απλόχερα στον διπλανό σου. Πόσο μάλλον για αυτούς τους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Πληροφορίες

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 17:00

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Νεάπολη Εξαρχείων