Το καλό με την Αττική είναι ότι όταν θέλεις να βγεις για έναν καφέ ή ποτό οι επιλογές είναι ανεξάντλητες. Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, που συγκεντρώνει ομολογουμένως κάποια από τα καλύτερα μπαρ της πόλης, περιοχές εκτός αυτού αναδεικνύονται σε προορισμούς χάρη ακόμη και σε ένα μόλις στέκι.

Πέντε είναι τα στέκια που ακολουθούν, λοιπόν, τα οποία θα σας βγάλουν εκτός κέντρου και, μάλιστα, θα σας κάνουν να τα καθιερώσετε σε σημείο αναφοράς για την παρέα.

Παλιάτσος

Αν και βρίσκεται στην Πεντέλη, αποτελεί αφορμή για να μπεις στο αυτοκίνητο και να έρθεις μέχρι εδώ. Στην πλατεία Αγίας Τριάδος ο Παλιάτσος αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή για την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να έρθεις και να μείνεις εδώ μέχρι το βράδυ. Ο χώρος, τόσο προσεγμένος και ζεστός, που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο ύφος και την διακόσμησή του, είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο οποίος θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εδώ.

Spoiled Bar

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης (Μεγάλου Αλεξάνδρου 18), θα συναντήσετε τον μοντέρνο χώρο του Spoiled Bar με την ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα. Η ενδιαφέρουσα cocktail list ανανεώνεται μία φορά τον χρόνο και εντυπωσιάζει πάντα τους θαμώνες του με τις πρωτότυπες και ενημερωμένες προτάσεις της. Η funky ονομασία και παρουσίασή τους συγκαταλέγεται στους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει, επίσης, στις επιλογές του κοινού. Στα συν και η πλούσια κάβα με ενημερωμένα αποστάγματα.

Faltso

Ένα από τα πιο αξιόλογα μπαρ στα βόρεια προάστια βρίσκεται στο Μαρούσι και εντοπίζεται σε έναν κάθετο πεζόδρομο, της Ερμού (Ηλία Διάμεση 5-7). Το Faltso είναι cool και φιλικό, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο και μια φανταστική αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. Άψογη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τις ωραίες μουσικές. Στα συν η ενημερωμένη κάβα, με πρωταγωνιστή το τζιν, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails.

Momo

Στο Momo στην Καλλιθέα (Σαπφούς 95, Πλατεία Κύπρου) θα απολαύσετε καλό καφέ και υπέροχα cocktails, ενώ δυνατό χαρτί του αποτελούν οι γλυκές λιχουδιές. Στις αλμυρές προτάσεις του πρωταγωνιστούν τα αυγά ποσέ, τα λαχταριστά burgers και τα melt sandwiches. Highlight, ο όμορφος κήπος του, μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας.

B- Κουτί

Με θεατράλε σκηνικό, εμπνευσμένο από την εποχή του μεσοπολέμου, το B-Kouti Art Bar Cafe αποτελεί στέκι όχι μόνο για τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 33) όπου και εντοπίζεται. Η ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γαλλικό cabaret, με τις κόκκινες βελούδινες κουρτίνες, τα ρετρό φωτιστικά και το έντονο στοιχείο του ξύλου προδιαθέτει για τον καλλιτεχνικό του χαρακτήρα, ο οποίος γίνεται άμεσα αντιληπτός απ’ όλες τις απόψεις. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, το καθιερωμένο στέκι ξεχωρίζει και για την ενημερωμένη μπάρα του. Επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και εξαιρετικά cocktails –όλα αποτελούν έμπνευση της ομάδας του B-Kouti– με πρωτότυπες γεύσεις και αρώματα συγκαταλέγονται στα δυνατά χαρτιά του.