Περιοχές όπως τα Καμίνια, το Πέραμα και ο Πειραιάς διαθέτουν γευστικά στέκια που στην κυριολεξία αξίζει κανείς να ανακαλύψει -και να συμπεριλάβει ανάμεσα στα αγαπημένα του. Παραδοσιακές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, με χρόνια παράδοσης και λειτουργίας που μυούν στη φιλοσοφία της απολαυστικής ψαροφαγίας.

Πρωταγωνιστές στο τραπέζι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους, που αφήνουν τις καλύτερες… γευστικές εντυπώσεις.

Μαργαρώ

Η Μαργαρώ (Λεωφ. Χατζηκυριακού 126) με παράδοση που ξεκινά από το 1944, είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα και μια σειρά καρπών της θάλασσας που μυρίζουν αλάτι και φρεσκάδα και θα σας κάνουν να μην θέλετε να σταματήσετε τη γευσιγνωσία.

Λαγουδέρα

Μεζεδοπωλείο Λαγουδέρα

Από τις πιο διάσημες επιλογές στο Πέραμα, για τα νόστιμα θαλασσινά και τις μεγάλες μερίδες της. Η Λαγουδέρα (Λεωφ. Δημοκρατίας 33) είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαρομάγαζα στην ευρύτερη περιοχή, με νησιωτικό περιβάλλον και ένα σωρό καλούδια από το βυθό της θάλασσας. Και όλα αυτά σε λογικές τιμές.

Μπούσουλας

Μεζεδοπωλείο Μπούσουλας

Στεργιανοί και θαλασσινοί μεζέδες με μυκονιάτικο αέρα (ο ιδιοκτήτης κατάγεται από το νησί των Ανέμων) παρελαύνουν στα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου, εμπνευσμένοι φυσικά από το διάσημο νησί των Κυκλάδων. Η value for money φιλοσοφία του στα συν, με το φαγητό να χαρακτηρίζεται τίμιο και προσεγμένο και η ατμόσφαιρα άκρως φιλική. Όπως αρμόζει, άλλωστε, σε ένα μεζεδοπωλείο που μετατρέπεται σε στέκι της παρέας.

Καπετάνιος

Ψαροταβέρνα ο Καπετάνιος

Καλτ ψαροταβέρνα παλαιάς κοπής μεταξύ Καμινίων και Πειραιά (Τενέδου 4) σε μια γειτονιά γεμάτη με μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Ολόφρεσκα ψάρια, ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, και μια ψαρόσουπα που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων –πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι και γαρίδες (ψητές ή τηγανητές) στα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ισορροπία ποιότητας- τιμής.

Καπηλειό ο Ζάχος

Καπηλειό ο Ζάχος

Εδώ η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, και μάλιστα στα καλύτερά της. Γι’ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη για να μην βρεθείτε στα Καμίνια, τελικά, χωρίς λόγο. Η παραδοσιακή ταβέρνα Καπηλειό ο Ζάχος (Κομοτηνής 37), σερβίρει γενναίες μερίδες, τόσο με βασική ύλη το ψάρι όσο και το κρέας. Όλες οι επιλογές συνοδεύονται ιδανικά από βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο, αναδεικνύοντας το Ζάχο σε στέκι της παρέας. Φημίζεται ιδιαιτέρως για το αριστοτεχνικό τηγάνι και ψήσιμό του.