Στον Πειραιά θα βρεις ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που αντέχουν στο χρόνο, παραδοσιακά μαγειρειά αλλά και μπακαλοταβέρνες, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την περιοχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσεις γνήσιες και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, που θα σου θυμίσουν κάτι από τα παλιά.

Μαργαρώ

Η Μαργαρώ (Λεωφ. Χατζηκυριακού 126) με παράδοση που ξεκινά από το 1944, είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα και μια σειρά καρπών της θάλασσας που μυρίζουν αλάτι και φρεσκάδα και θα σας κάνουν να μην θέλετε να σταματήσετε τη γευσιγνωσία.

Ζωοδόχος Πηγή

Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά. Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας. 

Το Ειδικόν

Το Ειδικόν

Η μοναδική αυθεντική μπακαλοταβέρνα που έχει απομείνει στον Πειραιά (Ψαρών 38) ακούει στο όνομα Το Ειδικόν και βρίσκεται πίσω από τα καπνεργοστάσια στο λιμάνι, στα σύνορα του Πειραιά με τα Ταμπούρια. Αγαπημένο στέκι των Καζαντζίδη, Παπαϊωάννου και Τσιτσάνη, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για διάσημους και μη της πόλης, οι οποίοι δείχνουν λατρεία στην αυθεντική ελληνική γειτονιά και τις απλές σπιτικές γεύσεις. Μετρώντας έναν αιώνα λειτουργίας διαθέτει λιγοστά τραπέζια και πιάτα, όπως αρμόζει άλλωστε σε μια αυθεντική μπακαλοταβέρνα. Φάβα, λουκάνικο, συκώτι, τηγανητά κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι στα περιζήτητα πιάτα του Ειδικόν.

Καπηλειό ο Ζάχος

Καπηλειό ο Ζάχος

Εδώ η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, και μάλιστα στα καλύτερά της. Γι’ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη για να μην βρεθείτε στα Καμίνια, τελικά, χωρίς λόγο. Η παραδοσιακή ταβέρνα Καπηλειό ο Ζάχος (Κομοτηνής 37), σερβίρει γενναίες μερίδες, τόσο με βασική ύλη το ψάρι όσο και το κρέας. Όλες οι επιλογές συνοδεύονται ιδανικά από βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο, αναδεικνύοντας το Ζάχο σε στέκι της παρέας. Φημίζεται ιδιαιτέρως για το αριστοτεχνικό τηγάνι και ψήσιμό του.