Το κέντρο της Αθήνας πάντα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια χαλαρή απογευματινή έξοδο με συναδέλφους ή βραδινή… μπαρότσαρκα με τους φίλους. Με πολλά μπαρ να αποτελούν, πια, κλασικές αξίες για τους λάτρεις του κέντρου, οι επιλογές είναι πολλές και ποιοτικές, καταφέρνοντας να καλύψουν όλα τα γούστα.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Barreldier

Το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη με τον ευρωπαϊκό αέρα (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Baba Au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι -διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη- η μπάρα του Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.

Jazz in Jazz

Jazz In Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ- θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας που αυτόν το χειμώνα θα έχει την τιμητική του. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από την δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, μια ανάσα από το Σύνταγμα, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό». Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.