Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας κρύβει μικρά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψετε και να συμπεριλάβετε στα αγαπημένα σημεία αναφοράς σας στην πόλη.

Τέσσερα στέκια στην Ακρόπολη, λοιπόν, σας καλούν για καφέ, φαγητό ή ποτό κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα »του Ιερού Βράχου.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

ΡΟΙΝΤ a

Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με φόντο το φωτισμένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης γράφεται στο roof garden του Hotel Herodion στην Ακρόπολη (Ροβέρτου Γκάλλι 4).

To bar- restaurant ΡΟΙΝΤ a σας υποδέχεται κι αυτή τη σεζόν στον υπέροχο open χώρο του, για να σας προσφέρει απλόχερα μια βραδιά με γνώμονα τη γαστρονομία και την ποιότητα. Και όλα αυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και τα φωτισμένα γλυπτά του Παρθενώνα που στέκουν αγέρωχα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής.

Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα. Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις, ενώ κάποια από τα προϊόντα που θα δοκιμάσετε μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι, καθώς στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό είδος παντοπωλείου.

Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.

Takis Bakery

Μικρός στο μέγεθος, αλλά μεγάλος στη φήμη του, ο φούρνος του Τάκη (λειτουργεί από την δεκαετία του ’70), κοντά στην Ακρόπολη (Μισαραλιώτου 14), δελεάζει με τις μυρωδιές φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και άλλων εδεσμάτων.

Highlight τα κουλούρια Θεσσαλονίκης που φουρνίζονται καθημερινά και αποτελούν τη βάση για αλμυρά και γλυκά σνακ. Στα συν και η μεγάλη γκάμα σε γλυκά που καθημερινά γίνονται ανάρπαστα. Σημειώστε ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου ο φούρνος- σημείο αναφοράς για την περιοχή παραμένει κλειστός.