Παραδοσιακές γεύσεις, κλασικοί μεζέδες αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές τους γεμίζουν το τραπέζι της παρέας. Τα βόρεια προάστια διαθέτουν εκλεκτά μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα για όλους εκείνους που θέλουν να βιώσουν μεζεδοκαστάστεις περιωπής.

Ακολουθούν επτά διευθύνσεις, λοιπόν, που βάζουν τον πήχη ψηλά και μας υπενθυμίζουν πως στα απλά κρύβεται όλη η απόλαυση.

TranzistoRaki

Σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Αναβρύτων 6) μεταφέρει την φιλοσοφία των ισπανικών tapas bar στα ελληνικά δεδομένα. Στην ουσία πρόκειται για ένα μοντέρνο τσιπουράδικο όπου θα δοκιμάσετε ξεχασμένες, και μη, γεύσεις της ελληνικής κουζίνας παρασκευασμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Πιάτα που αναδεικνύουν με τον ιδανικότερο τρόπο τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Κιμωλία

Για γεύσεις που… μιλάνε στη Δροσιά (Μαβίλη 2 & Λεωφόρος Θησέως), η Κιμωλία είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που σίγουρα θα ξαναεπιλέξετε. Ο χώρος θυμίζει έντονα σχολική αίθουσα, με το ταβάνι του να είναι καλυμμένο με έναν τεράστιο μαυροπίνακα. Μεγάλη γκάμα σε αγαπημένα φαγητά και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, τοπικές σπεσιαλιτέ, παραδοσιακές συνταγές και λαχταριστά πιάτα που βάζουν σε πειρασμό.

Άνοιξη παρά τέταρτο

Tσιπουράδικο- μεζεδοπωλείο στην Άνοιξη (Αθηνών Χαλκίδος 17) για μια κλασική βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη. Εδώ δεν υπάρχει μενού, απλά παραγγέλνετε τι θα πιείτε. Οι, διαφορετικοί κάθε φορά, μεζέδες έρχονται σε γύρες των τριών πιάτων, σε ποσότητες τέτοιες που φτάνουν για να δοκιμάσουν όλοι όσοι κάθονται στο τραπέζι σας.

Οι θαλασσινοί μεζέδες συνοδεύονται από σπιτικά τουρσάκια, πικάντικες αλοιφές, δροσερές σαλάτες, πεντανόστιμες ψητές πατάτες και πειραγμένα όσπρια και φάβες.

Δισάκι

Μικρό και παρεΐστικο εδεσματοπωλείο στο Νέο Ηράκλειο (Σαλαμίνος 9) με ποικίλους μεζέδες, τόσο με θαλασσινά όσο και με κρεατικά, σε value for money φιλοσοφία. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν και διαφορετικά πιάτα ημέρας, να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και ζωντανή μουσική.

Ρίζες

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το στέκι της παρέας. Οι Ρίζες, στα Μελίσσια (Λεωφόρος Πεντέλης 7) παραμένουν πιστές στη βολιώτικη φιλοσοφία των παραδοσιακών τσιπουράδικων και σερβίρουν χύμα βολιώτικο τσίπουρο συνοδεία εκλεκτών λιχουδιών, από επιλεγμένα προϊόντα (κυρίως από το Βόλο και την Βόρεια Ελλάδα).

Αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι άλλο εκτός από το συνοδευτικό του τσίπουρου, μπορείτε να επιλέξετε από τις εναλλακτικές προτάσεις του καταλόγου. Ζωντανή, ρεμπέτικη μουσική μία φορά την εβδομάδα.

Ονειρία

Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8), σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που το διακρίνει. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μεζεδοπωλείο Ονειρία αποτελεί ιδανικό προορισμό για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.