Η δεκαετία του 2000 της άνηκε, χωρίς καμία αμφιβολία. Ήταν η πιο ψαγμένη «πιάτσα» της Αθήνας, must προορισμός για καλλιτέχνες, δημοσιογράφους (μέχρι και το 2004 που μετακόμισε ο ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, σύχναζαν εκεί οι δημοσιογράφοι του Ομίλου), θεατρόφιλους που πήγαιναν για ποτό μετά το τέλος των παραστάσεων των γύρω θεάτρων, αλλά και όσων ήθελαν μία πιο αυθεντική διασκέδαση.

Ο λόγος για την πλατεία Καρύτση, η οποία έζησε «χρυσές» στιγμές, αλλά μοιραία ήρθε η πτώση και η άλλοτε δημοφιλής πιάτσα έχασε το ενδιαφέρον της. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έκλεισαν θρυλικά στέκια, όπως η Πρίζα (με τα αξέχαστα beach parties στην καρδιά της Αθήνας) και το Gin Join με την φοβερή ατμόσφαιρα.

Αλλά, η πλατεία Καρύτση για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά προς τη δόξα τραβά, αφού πλέον φαίνεται πως έχει πάρει πίσω τη χαμένη της αίγλη. Και έχει γίνει ξανά σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή έξοδο. Σε αυτό ρόλο έχουν παίξει οι νέες αφίξεις στην περιοχή, αλλά και οι «τονωτικές ενέσεις» στα μαγαζιά που ήδη υπήρχαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να επιστρέφει στην πλατεία για καφέ, ποτό, φαγητό, αλλά και διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες. Εξάλλου, εδώ θα βρείτε προτάσεις για κάθε περίσταση και περίπτωση.

Bless Me Father

Από τις ολόφρεσκες προσθήκες της πλατείας που, όμως, προκάλεσε αμέσως αίσθηση. Από τα πιο ωραία μαγαζιά του κέντρου, το Bless Me Father βρίσκεται εκεί που ήταν το Saint George και εντυπωσιάζει με τον υπέροχο χώρο του και την απίστευτη διακόσμησή του. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί σερβίροντας υπέροχο brunch, είναι ιδανικό στέκι για ένα after office καφέ, ενώ το βράδυ μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου, ακούγοντας υπέροχες μουσικές.
Πλατεία Καρύτση 2, Αθήνα

Gloria Gati

Το νέο στέκι της πλατείας με τον αριστοκρατικό αέρα και την επιβλητική διακόσμηση, ακούει στο όνομα, Gloria Gati. Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο που σερβίρει αυθεντικές συνταγές της ιταλικής κουζίνας, όπως πίτσες, καρμπονάρα, ριγκατόνι
Πλατεία Καρύτση 6, Αθήνα

Pairidaeza

Ο «παλιός» της περιοχής, αφού άνοιξε τις πόρτες του το 2003 και παραμένει θεματοφύλακας της πλατείας. Το Pairidaeza παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, με την ατμόσφαιρά του να είναι από τις καλύτερες σε μπαρ της πόλης. Ιδανική επιλογή για να απολαύσεις ένα ποτό με την παρέα σου.
Παρνασσού 3, Αθήνα

Glug Glug

Ακόμα ένα νέο στέκι που έφερε φρέσκο αέρα στον πλατεία Καρύτση. Το Glug Glug είναι wine bar και είναι η ιδανική επιλογή για ένα after work ποτό. Εδώ, μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου, έχοντας ως συνοδευτικό ένα πλατό τυριών και αλλαντικών.
Πλ. Καρύτση 5, Αθήνα