Υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Κέρδισε αυτό το ρόλο, αφού προηγουμένως είχε κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα. Ήταν αυτή η ταινία ο λόγος που τον είδε πρώτη φορά ο ιταλός σκηνοθέτης και του πρότεινε να κάνει ένα δοκιμαστικό για τον Ιωσήφ. Έτσι, μετά από αυτό, κέρδισε το ρόλο.

Ο Γιώργος Βογιατζής, όπως λέει στο newsbeast.gr, δεν έχει ξεχάσει την υπερπαραγωγή που πήρε μέρος πριν από πάρα πολλά χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην Τυνησία είχε στηθεί μια ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων.

-Αν και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τη στιγμή που γυρίστηκε η ταινία, τι σας έχει μείνει;

«Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη δουλειά και δεν με πειράζει να μιλάω γι’ αυτή. Όταν είδα για πρώτη φορά τον Ρόμπερτ Πάουελ δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα δεν έμοιαζε με την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει για το Χριστό και έμεινα με ανοιχτό το στόμα από το αποτέλεσμα».

-Δηλαδή, πώς έγινε αυτή η αλλαγή;

«Του έκαναν μακιγιάζ για να τον αλλάξουν γιατί στην πραγματικότητα δεν είχε κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τη μορφή του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που με ανησυχούσε. Έτσι, ρώτησα τον Τζεφιρέλι τι θα κάνει από τη στιγμή που ο Πάουελ δεν είχε πάρα πολύ καλή όραση. Και ξαφνικά είδα το αποτέλεσμα όπως όλοι. Έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε καμία σκηνή του έργου. Εξεπλάγην όπως όλοι μας».

-Περιμένατε ότι θα παίρνατε το ρόλο;

«Όταν γνωρίστηκα με το Φράνκο Τζεφιρέλι μου πρότεινε να κάνω κάποια δοκιμαστικά επειδή ήμουν νέος. Εκείνη την εποχή, προσπαθούσα πάρα πολύ να κάνω πράγματα για την καριέρα μου και ήθελα να πάρω τη δουλειά. Έτσι, λόγω της ηλικίας μου, με έβαλαν να κάνω τρία δοκιμαστικά. Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι μπορώ να τα καταφέρω. Και το απέδειξα».

-Πώς νιώθετε σήμερα με δεδομένο ότι συμμετείχατε στην μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης;

«Είναι φυσικό να είμαι χαρούμενος μετά και την τεράστια επιτυχία που σημείωσε και σημειώνει αυτή η σειρά. Στην Τυνησία τότε είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει. Και πλέον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά τέτοια παραγωγή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο και λίγα λέω».