Φόρο τιμής στον Τζεφ Μπεκ θα αποτίσει ο Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός Τζόνι Ντεπ, ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί σε δύο συναυλίες αφιερωμένες στον Άγγλο κιθαρίστα. Οι συναυλίες θα γίνουν στο Λονδίνο τον Μάιο, στο Royal Albert Hall. Ο Τζέφρι Άρνολντ Μπεκ πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 78 ετών από βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Μαζί με τον Τζόνι Ντεπ, στη συναυλία θα πάρουν μέρος και ο Άγγλος συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής Έρικ Κλάπτον, αλλά και ο Βρετανός τραγουδιστής, Σερ Ροντ Στιούαρτ.

Η σύζυγος του Τζεφ Μπεκ, Σάντρα Μπεκ και ο κιθαρίστας και τραγουδιστής, Έρικ Κλάπτον ανακοίνωσαν τις δύο συναυλίες για να τιμήσουν τη μνήμη και την τέχνη του Μπεκ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο τον Μάιο. Θα περιλαμβάνουν ερμηνείες από πολλούς γνωστούς μουσικούς. Η τελική σύνθεση των δύο συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Μαΐου, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζεφ Μπεκ συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2016 και άρχισαν να ηχογραφούν ένα άλμπουμ μαζί, ενώ ο ηθοποιός έδινε συναυλίες με το supergroup του Άλις Κούπερ «Hollywood Vampires». To 2022, ο Τζεφ Μπεκ κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τον Ντεπ με τίτλο «18». Οι δυο τους, εμφανίστηκαν μαζί σε συναυλίες.

Ο Τζεφ Μπεκ έγινε γνωστός ως μέλος του ροκ συγκροτήματος Yardbirds και στη συνέχεια ίδρυσε τα συγκροτήματα Jeff Beck Group και Beck, Bogert & Appice. Αν και τραγουδούσε σπάνια, σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης με το τραγούδι «Hi Ho Silver Lining» που έγραψαν οι Σκοτ Ίνγκλις και Λάρι Βάις. Έφτασε στο Top 20 τόσο το 1967, όσο και κατά την επανακυκλοφορία του, πέντε χρόνια αργότερα.