Ακόμη και αν μετράμε αντίστροφα για το τέλος το καλοκαιριού -όσο κι αν δεν το θέλουμε- μια έξοδος στο κέντρο με καλή παρέα και ένα ποτήρι κρασί, σίγουρα θα μας κάνει να ξεχάσουμε το ότι το φθινόπωρο βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά.

Επιλέξτε ανάμεσα σε καθιερωμένα στέκια αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και πιείτε στην υγεία των εμπειριών και των στιγμών που ζήσατε το καλοκαίρι που, πια, πέρασε.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της Αθήνας (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί, το οποίο απολαμβάνεται ιδανικά με νόστιμα συνοδευτικά πιατάκια. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Fabrica De Vino

Μπορεί, πια, να συναντάται σε άλλη γειτονιά, αυτή της Φωκίωνος Νέγρη, ωστόσο σταθερό σημείο αναφοράς του παραμένουν οι πολυάριθμες επιλογές που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα οινική του λίστα. Το Fabrica De Vino είναι ένα wine bar που τιμά ιδιαιτέρως τον ελληνικό αμπελώνα με δεκάδες εκλεκτές ετικέτες, πολλές από τις οποίες διατίθενται και σε ποτήρι. Σερβίρει νόστιμες συνοδευτικές επιλογές.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.                  

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί. Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.