Υπάρχει ένας μικροσκοπικός και, σχεδόν, θαυματουργός πεζόδρομος οδός Πετράκη μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως- στο κέντρο της Αθήνας, μια ανάσα από το Σύνταγμα, που σίγουρα θα μετατραπεί σε γαστρονομικό σημείο αναφοράς σας μόλις τον ανακαλύψετε. Ζαχαροπλαστεία παριζιάνικης αισθητικής και φιλοσοφίας, σούσι από τον Ειρηνικό και όχι την Ιαπωνία, street food από τη Λατινική Αμερική και νόστιμα συνοδευτικά πιατάκια για εκλεκτά ελληνικά κρασιά, κάποιοι από τους λόγους που θα σας κάνουν να τον λατρέψετε.

Bon Bon Fait Maison

Ζαχαροπλαστείο υψηλής αισθητικής και γαλλικής φιλοσοφίας, με τον ιδιοκτήτη του και ζαχαροπλάστη Κρίτωνα Πουλή να έχει μαθητεύσει δίπλα στο διάσημο Γάλλο σεφ πατισιέ Pierre Herme στο Παρίσι. Τα γλυκά του Bon Bon Fait Maison (Πετράκη 30) μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης, από τα οποία σίγουρα ξεχωρίζουν τα μακαρόν με μπαβαρουάζ βανίλιας και το αξεπέραστο Paris Brest με την ανυπέρβλητη κρέμα πραλίνας φουντουκιού.

Things in Jars

Λιλιπούτειο και φινετσάτο, όπως και όλα όσα σερβίρει, το μικροσκοπικό Things in Jars στην πιάτσα της Πετράκη, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και λαχταριστές εκπλήξεις στην περιοχή του Συντάγματος. Λαχταριστά cupcakes, σε διάφορες γεύσεις, layer cakes που βάζουν σε πειρασμό και γλυκά που σε προσκαλούν να… αμαρτήσεις χωρίς ενοχές! Φυσικά, σερβίρει αρωματικό καφέ, πληθώρα σε τσάι και ζεστές σοκολάτες, που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί, το οποίο απολαμβάνεται ιδανικά με νόστιμα συνοδευτικά πιατάκια. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

Taqueria Maya

Για κάτι νόστιμο με μεξικάνικο ταμπεραμέντο η Taqueria Maya, στην πιάτσα της Πετράκη, πίσω από την Ερμού είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε. Εδώ θα δοκιμάσετε φρέσκες και απλές καθημερινές γεύσεις, όπως και αυτές που θα απολαμβάνατε στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής. Όλα παρασκευάζονται με έμφαση στην πρώτη ύλη ενώ η βάση τους -τορτίγιες, μπουρίτος, τάκος κ.α.- είναι όλα χειροποίητα. Απαραίτητο συνοδευτικό μία παγωμένη μαργαρίτα.