Το κέντρο της Αθήνας πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του shopping. Ποια καλύτερη αφορμή από το να παραμείνετε, λοιπόν, την επίσκεψή σας σε αυτό από τα αξιόλογα στέκια που βρίσκονται γύρω από την πολυσύχναστη Ερμού και αποτελούν ιδανική επιλογή για καφέ, γλυκό και κρασί, μετά από μια, ομολογουμένως, κουραστική μέρα.

Ipitou

Νεανικό στέκι, με ευρωπαϊκή street φιλοσοφία, με ενημερωμένη κάβα και σπάνιες ετικέτες. Αν και μικροσκοπικό ξέρει πολύ καλά πώς να σας κάνει να ξεχάσετε την μέρα που μόλις πέρασε. Στο Ipitou bar, στον ομώνυμο μικροσκοπικό πεζόδρομο, θα έρθετε για την funny ατμόσφαιρα και τα περιποιημένα cocktails που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Ellyz

Tο πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα με σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε ταινία. Το Ellyz (Αγίου Φιλίππου 11)στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού της, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts. Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Κουκουβάγια

Ένα από τα θρυλικά στέκια των Χανίων, που εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται και στην Αθήνα. Το γλυκοπωλείο Koukouvaya εντοπίζεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Σκουζέ 1) και θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς της παρέας, τόσο για τα εξαιρετικά και one of a kind γλυκά του, όσο και για τον αρωματικό καφέ και την τέλεια ατμόσφαιρα. Στο χώρο κυρίαρχη είναι η σοφή κουκουβάγια, ενώ τα τραπέζια γεμίζουν με το λαχταριστό και άκρως απολαυστικό «Ζουμερό», ένα ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού. Καθημερινά στο εργαστήριο παρασκευάζονται 20 διαφορετικοί κωδικοί γλυκών -όλοι ένας κι ένας- τους οποίους μπορείς να απολαύσεις και στο χέρι.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και καθιερωμένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει τραπεζάκια και στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier (Βουλής 7, Στοά Μπολάνη) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.