Αν έχετε διάθεση για έξοδο στο κέντρο, τα Εξάρχεια, μία από τις πιο αυθεντικές και ανεπιτήδευτες γειτονιές της Αθήνας, διαθέτουν κλασικά και διαχρονικά στέκια για κρασί και ποτό με την παρέα. Ατμοσφαιρικά και με προσεγμένους χώρους, αποτελούν ιδανική επιλογή για μια χαλαρή απογευματινή ή βραδινή βόλτα.

Μαύρος Γάτος

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια. Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του πρωταγωνιστεί στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί. Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.

Αλεξανδρινό

Τα βράδια στα Εξάρχεια έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το Αλεξανδρινό. Σημείο αναφοράς για την Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 69), το ατμοσφαιρικό καφέ- μπιστρό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βγείτε στην περιοχή. Οι τζαζ μουσικές και η classy αισθητική στα σημεία αναφοράς του, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με vintage cocktails ή ένα αρωματικό ποτήρι κρασί.

Luxus

Από τα πιο κλασικά στέκια στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για την παριζιάνικη ατμόσφαιρα, τις ωραίες μουσικές αλλά και τα προσεγμένα cocktail του. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ενώ τα βράδια αποτελεί σταθερή αξία για ποτό και cocktail σε λογικές τιμές.

Lulu

All day στέκι στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, που σε κερδίζει αμέσως με τη θετική ενέργεια και την χαρωπή ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας. Λειτουργεί με αλληλέγγυη φιλοσοφία, γι΄αυτό και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί τόσο για τις χειροποίητες πίτσες και τα ιδιαίτερα σάντουιτς, όσο και τις δροσερές σαλάτες και τις γευστικές μπρουσκέτες, προέρχονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κανείς το απόγευμα, για να απολαύσει ένα από τα signature cocktails που φτιάχνονται με έμπνευση στη μπάρα του.