Η θάλασσα πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση γι’ αυτό και, τώρα που έφτιαξε ο καιρός, επιλέγουμε στέκια με θέα σε αυτήν. Για απολαυστικούς μεζέδες, πλούσιο brunch, ιταλικά πιάτα ή ένα πιο formal γεύμα τα γευστικά στέκια που ακολουθούν -όποιος κι αν είναι ο γαστρονομικός προσανατολισμός σας- είναι σίγουρο ότι θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Ιστιοπλοϊκός

Ιστιοπλοικός

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στον Πειραιά, στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός σας υποδέχεται σε έναν μοντέρνο χώρο με βασικά χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα, τις μοντέρνες γραμμές και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Με την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προτιμήστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που απλώνονται μπροστά σας απλά μαγικές

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ψαράκια και Θαλασσινά

Με θέα στη θάλασσα και τη μυρωδιά του ιωδίου στο τραπέζι σας, δοκιμάστε τους γευστικούς μεζέδες που ετοιμάζονται καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου Ψαράκια & Θαλασσινά στη Βάρκιζα (Λεωφ. Ποσειδώνος 14). Από τις προτάσεις του καταλόγου, δοκιμάστε κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, μύδια πικάντικα με ούζο και ντομάτα, γαριδομακαρονάδα και ό,τι άλλο αναγράφεται στο μαυροπίνακα, ο οποίος ανανεώνεται καθημερινά, αναλόγως την εποχή και την ψαριά.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα– ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.

Napolitivo

Βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου και, εκτός από την υπέροχη θέα στη θάλασσα και τα σκάφη της μαρίνας, σερβίρει προτάσεις της ιταλικής κουζίνας. Στα πιάτα- best seller η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Moorings

Σημείο αναφοράς για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης, το Moorings αποτελεί σταθερή αξία για καφέ ή φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Με θέα αξιοζήλευτη και ένα περιβάλλον πραγματικά μαγευτικό, προσφέρει όμορφες και ήρεμες στιγμές by the sea σε όποιον το επιλέξει για την έξοδό του. Ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, ελαφριά σνακ και γλυκά καθώς και ενημερωμένα cocktails.

Ark

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Ark (Γρηγορίου Λαμπράκη 2), στο ύψος της Γλυφάδας, αποτελεί ιδανική επιλογή για έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα. Με μαγευτική θέα, διαθέτει εστιατόριο με προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας, καθώς και έναν all day χώρο με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του καφέ.