Στην εθνική στρατηγική με στόχο οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο, στην πόλη, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Αθηναϊκή ριβιέρα, αλλά και στον ποδηλατόδρομο που θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο, έργο με ξεχωριστή σημασία, όπως είπε, γιατί σηματοδοτεί μία ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα».

Επικαλούμενος τον σημαντικό Έλληνα πολεοδόμο Γιώργο Κανδύλη, ο οποίος έλεγε «η πρωτεύουσα της Ελλάδος λόγω της γεωγραφικής θέσης της και της ταύτισης με την ξηρά είναι δεμένη με τη θάλασσα», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτό το άνοιγμα γίνεται πράξη.

Πρώτα υλοποιείται με σειρά δράσεις που αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι δήμοι, «γίνεται πράξη με το έργο του Ελληνικού, μία επένδυση που δεν αφορά μόνο τις δράσεις τις καινούργιες αλλά και με τη δημιουργία ενός πάρκου που θα είναι στραμμένο προς τη θάλασσα» συνέχισε.

Αθηναϊκή ριβιέρα: Έργο που θα ενοποιήσει δημοτικές προσπάθειες

«Αυτό που αποκαλούμε Αθηναϊκή ριβιέρα, 70 χλμ μετώπου προς τη θάλασσα, τα οποία αν θέλει κάποιος σήμερα να τα διανύσει υπάρχουν εμπόδια – υπάρχουν ιδιοκτησίες κλπ- και αυτά θα πρέπει να ξεπεραστούν με μία συνεκτική μελέτη και με τη συνεργασία των δήμων. Και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Ένα έργο που θα ενοποιήσει δημοτικές προσπάθειες και στη συνέχεια θα γίνει πιο συνεκτικό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μία χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό και αποδίδουμε μεγάλη σημασία ως κυβέρνηση στις αστικές αναπλάσεις».

Ανέφερε ως παράδειγμα το ΟΑΚΑ – 1000 στρέμματα – «θα εντάξουμε περί τα 40 εκατ. ευρώ στο ταμείο Ανάκαμψης για να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες, το Τατόι που είναι συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το έργο για το οποίο μιλάμε σήμερα, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει κεντρική χρηματοδότηση και κεντρικό σχεδιασμό. Η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα για ένα πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει στους πολίτες καλύτερες μέρες».