Μετράει λίγες εβδομάδες λειτουργίας, και αποτελεί το νέο hot spot της Γλυφάδας, σερβίροντας ιαπωνικές γεύσεις με ένα επιπλέον touch δημιουργικότητας. Το Ikebana, που στα ιαπωνικά περιγράφει την «τέχνη της ανθοδετικής» συνδυάζει ποιοτικές πρώτες ύλες και fusion γεύσεις με έμφαση στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας μία ανατρεπτική izakaya.

Πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η έμπειρη και επιτυχημένη ομάδα των εστιατορίων Gaku. Έχει ως στόχο να συγκεράσει το fine απωανατολίτικο fusion με τη λιτότητα που χαρακτηρίζει την ιαπωνική κουζίνα, μέσα από το πρίσμα μία μοντέρνας λογικής διατηρώντας στοιχεία κοσμοπολιτισμού και άνεσης για τον επισκέπτη. 

Το εστιατόριο και οι έμπειροι άνθρωποί του, βρίσκονται σε μία συνεχή αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, δημιουργώντας την αίσθηση της αληθινής φιλοξενίας του σήμερα, χωρίς υπερβολές. Έμπειροι και σωστά εκπαιδευμένοι, μένουν στην ουσία, και δίνουν ουσιαστικές κατευθύνσεις ανάλογα με τις γεύσεις και τη διάθεση των επισκεπτών. Η μουσική ακολουθεί το flow, παραμένοντας διακριτική ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο ανεβάζει ένταση και πρωτίστως τη διάθεση. 

Οι καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές του κτιρίου, o μινιμαλισμός στη διακόσμηση αλλά και ο συνδυασμός in `n out sitting ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, λειτουργεί ευεργετικά για τη ζωντάνια του χώρου και την αλληλεπίδρασή του. Εσωτερικά οι ψηλοί πάγκοι με τις άνετες καρέκλες – σκαμπό, φέρνουν τους επισκέπτες, σε μία «συνομιλία» με τη δράση στην κουζίνα και τα sushi sections, αλλά και με το μπαρ πίσω από το οποίο βρίσκεται ένας πανύψηλος μοντέρνος συντηρητής, ο οποίος φιλοξενεί μόνο premium  ιαπωνικά sake και ποτά. 

Η εμπειρία του σεφ του Malconi`s, Γιάννη Κοσμαδάκη, αλλά και η έλευση του Αλέξανδρου Πετρόγιαννη, που έρχεται στο Ikebana ως executive chef, μετά το Onuki του Costa Navarino, έρχονται να οριοθετήσουν και να δημιουργήσουν μία κουζίνα που έχει ως βάση της τη νοστιμιά, την απλότητα και συνάμα την περιεκτικότητα και την ουσία. Όλη η φιλοσοφία, παραμένει πιστή στη λογική μίας ιαπωνικής izakaya, την ίδια στιγμή όμως, δεν απαρνιέται τις προσεκτικά εμβόλιμες δυτικές επιρροές που την προσδίδουν το πιο fusion στοιχείο. Η παρουσία ενός ιαπωνικού grill, μίας robata, δίνει το δικό της τόνο στο μενού, το οποίο χαρακτηρίζεται «δεμένο» και ισορροπεί με μαεστρία τόσο στις κλασικές κοπές και γεύσεις ενός ιαπωνικού, όσο και σε πιο ανατρεπτικές και μοντέρνες επιλογές. 

Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αδιαπραγμάτευτη, με την επιλογή ελληνικών φρέσκων ψαριών αλλά και επιλεγμένων υλικών. Sashimi φρέσκων ελληνικών ψαριών, νόστιμα κλασικά αλλά και ανατρεπτικά rolls, ταρτάρ φρέσκων θαλασσινών και πολλά ακόμη σε ένα πλήρες ιαπωνικό μενού. Η αξιοποίηση του ιαπωνικού robata grill φέρνει στα τραπέζια του Ikebana, αρκετά ζεστά ιαπωνικά πιάτα, λειτουργώντας και αυτό ανατρεπτικά στην έννοια μίας παραδοσιακής izakaya. 

Δείτε το μενού στο ikebanarestaurant.com

ΙΚΕΒΑΝΑ, Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, 210 8920930