«Νομίζω πως είμαστε ντροπαλοί πλέον», λέει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί οι Beatles δεν έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε συναυλία για δύο χρόνια. «Πρέπει να κάνουμε ένα σόου, μόλις ξεπεράσουμε όλην αυτή τη νευρικότητα», προσθέτει.

Η παραδοχή πως το πιο εμπορικό συγκρότημα όλων των εποχών ίσως και να πανικοβάλλεται στη σκηνή αποκαλύπτεται στην παρασκηνιακή σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο «The Beatles: Get Back». Βασίζεται σε υλικό που δεν έχει δημοσιευθεί προηγουμένως και το οποίο γυρίστηκε σε διάρκεια 21 ημερών τον Ιανουάριο του 1969. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ, Πίτερ Τζάκσον, γνωστός για τη δουλειά του στις τριλογίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ».

Το ντοκιμαντέρ δίνει μια μοναδική εσωτερική ματιά για το τί πραγματικά συνέβαινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και πως ήταν η δυναμική των σχέσεων των μελών του θρυλικού συγκροτήματος. Παρουσιάζει τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζον Λένον, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν 14 νέα τραγούδια σε μια περίοδο τριών εβδομάδων. Η έμπνευσή του συγκροτήματος οδηγεί στη «γέννηση» ορισμένων εκ των πιο γνωστών μελωδιών και στίχων τους, ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται. Τέτοιο ήταν και η ξαφνική αποχώρηση του Τζορτζ Χάρισον, που ωθεί τα υπόλοιπα μέλη να σκεφτούν να μοιράσουν τα μουσικά όργανά του!

«Νομίζω πως πρέπει να ξεχάσουμε την όλη ιδέα του σόου», λέει απογοητευμένος ο Τζον Λένον καθώς αυξάνονται οι εντάσεις για την εμπλοκή της συντρόφου του, Γιόκο Όνο. Κι ο ΜακΚάρτνεϊ αστειεύεται: «θα είναι εντελώς κωμικό όταν σε 50 χρόνια από τώρα θα λένε πως διαλυθήκαμε επειδή η Γιόκο έκατσε πάνω σ’ έναν ενισχυτή». Μέσα σ’ αυτή τη δίνη της πίεσης για νέο υλικό και του μέλλοντος του γκρουπ, παρουσιάζονται και στιγμές ενότητας των πρωταγωνιστών. «Βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο», λέει ο ΜακΚάρτνεϊ κι ο Λένον αναφέρει: «ό,τι έχουμε είμαστε εμείς». Υπάρχει και γέλιο, όμως, και πολλά άλλα εντυπωσιακά, σύμφωνα με τους παραγωγούς της σειράς, που χαίρει της στήριξης του ΜακΚάρτνεϊ και του Σταρ. Θα μεταδοθεί από την «Over The Top» πλατφόρμα, Disney + στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.