Με την πέμπτη ταινία τρόμου του σίκουελ να βρίσκεται ήδη στο στάδιο παραγωγής και η προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες να υπολογίζεται περίπου στα μέσα Ιανουαρίου του 2022, μάθετε παρακάτω τέσσερις άγνωστες αλήθειες για την πρώτη ταινία «Scream» που άφησε εποχή τη δεκαετία του ‘90, επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο και δίνοντας ένα είδος «φιλιού της ζωής» στις νεανικές ταινίες τρόμου της εποχής, οι οποίες άρχισαν και πάλι να γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση.

Ο αρχικός τίτλος ήταν «Scary Movie»

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν Scary Movie, αλλά άλλαξε σε Scream από τους αδελφούς Weinstein -τους τότε επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, Miramax- στη μέση περίπου των γυρισμάτων. Σύμφωνα με το mentalfloss.com η συγκεκριμένη αλλαγή αποφασίστηκε όταν ο Harvey Weinstein άκουγε το τραγούδι του Michael Jackson «Scream» στο αυτοκίνητό του με τον αδερφό του Bob. Και οι δύο συμφώνησαν ότι το «Scream» ταίριαζε ιδανικά για τον τίτλο μιας ταινίας τρόμου.

Η Ντρου Μπάριμορ ήταν από τις πρωταγωνίστριες, αλλά παραιτήθηκε του ρόλου της

Αν και αρχικά η Ντρου Μπάριμορ είχε δεχθεί να συμμετέχει στο πρωταγωνσιτικό καστ του θρυλικού θρίλερ, τελικά παραιτήθηκε του ρόλου της. Συμμετείχε για λιγότερο από μία εβδομάδα στα γυρίσματα της ταινίας, γυρνώντας όλες τις σκηνές της μέσα σε πέντε ημέρες. Οι σκηνοθέτες μετά την παραίτηση της Μπάριμορ έδωσαν μια ευκαιρία στη Ρις Γουίδερσπουν, τη Μπρίτανι Μέρφι και την Αλίσια Γουίτ, πριν καταλήξουν τελικά στη Νιβ Κάμπελ για το ρόλο της Σίντνεϊ Πρέσκοτ.

Η εικονική μάσκα της ταινίας βρέθηκε από τύχη

Η πλέον εικονική μάσκα δολοφόνου όλων των εποχών, μέχρι να πρωταγωνιστήσει στο σίκουελ ταινιών ήταν μια απλή αποκριάτικη μάσκα. Ο σκηνοθέτης Γουέις Κρέιβεν και ένα μέλος από την παραγωγή της ταινίας βρήκαν τυχαία τη μάσκα σε ένα σπίτι που είχαν κλείσει για τα γυρίσματα της ταινίας και έτσι την μετέτρεψαν στην απόλυτη πρωταγωνίστρια αλλά και στο συνώνυμο του τρόμου για πολλούς.

Η τελική σκηνή γυρίστηκε σε 21 νύχτες

Η τελική πράξη των 42 λεπτών, που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια του πάρτι στο σπίτι του Stu, χρειάστηκε 21 διαδοχικές νύχτες για να γυριστεί. Μάλιστα, το καστ και τα μέλη της παραγωγής αστειευόντουσαν μεταξύ τους χαρακτηρίζοντάς την συγκεκριμένη σκηνή ως την «μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία του τρόμου».