Με Όσκαρ στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας βραβεύτηκε το φιλμ «Another Round» του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, στην 93η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

Ο ίδιος αποθεώθηκε, αποδεχόμενος το βραβείο, και εκφώνησε έναν από τους πιο συγκινητικους λόγους της βραδιάς, καθώς αναφέρθηκε στην κόρη του, την οποία έχασε πρόσφατα σε δυστύχημα.

Ο Βίντερμπεργκ ευχαρίστησε την Ακαδημία και αφιέρωσε το βραβείο στην κόρη του: «Είχα φανταστεί αυτήν την στιγμή από όταν ήμουν πέντε χρονών και ετοίμαζα λόγους. Είναι μία ταινία για το πώς μπορείς να χάσεις τον έλεγχο στη ζωή».

«Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου για τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Το συνεργείο έκανε τα πάντα για να σώσει την ταινία και να σώσει εμένα. Η ταινία μιλάει για έναν απομονωμένο άνθρωπο που χάνεται στη μάχη του για το αλκοόλ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μαντς Μίκελσεν, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του» είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Θέλαμε να κάνουμε μία ταινία που να γιορτάζει τη ζωή και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συνέβη κάτι απίστευτο. Κάποιος κοίταζε το κινητό του όσο οδηγούσε και μέσα ήταν η κόρη μου. Πριν σκοτωθεί μου είχε στείλει ένα γράμμα και μου έλεγε ότι αγαπούσε αυτό το σενάριο. Νιώθω ότι είναι εδώ και με επευφημεί. Το έκανα για εκείνη, σαν φόρο τιμής. Αυτό το βραβείο είναι για εκείνη».